Olen laatinut uimista vastustavan vetoomuksen adressit.com-palveluun. Minusta on järkyttävää, kuinka Suomen kansalaiset niin suurin joukoin tahallaan riskeeraavat terveytensä ja häveliäisyytensä osallistumalla tämmöiseen toimintaan kaikenmoisilla yleisillä uimarannoilla. Osalla rannoistahan uiminen onkin onneksi kielletty mm. levätilanteen vuoksi, mutta tämä ei ole mitenkään riittävää, sillä uimismahdollisuutta himoitseva pervertikko löytää kyllä laillisen uimarannan jolla toteuttaa mielihalunsa. Minusta olisi näin ollen aiheellista, että uiminen kiellettäisiin kaikilla Suomen vesialueilla ilman poikkeuksia.

Tarpeettomasti veden varaan asettuva kansalainen altistaa itsensä kaikenmoisille vaaroille, kuten hukkumiselle, myrkyllisille leväkasvustoille ja useimpina vuodenaikoina myös hypotermialle. Etenkin köyhät keski- ja itäsuomalaiset kunnat, joilla on paljon järvialueita, joutuvat uhraamaan suuren osan budjeteistaan kaikenmoisiin uimiseen liittyviin sairastapauksiin ja vesistöjen levätutkimuksiin, kun kyseiselle rahalle olisi mielekkäämpiäkin käyttökohteita, kuten esimerkiksi vanhustenhuolto ja huumeiden vastainen taistelu.

Kansanterveydellisten ongelmien lisäksi uimiseen liittyy moraalisia ongelmia. Uivan ihmisen on oltava joko täysin alaston tai pukeuduttava paljastavaan uimapukuun, ja monet käyttävät tätä tekosyynä kaikenmoiseen säädyttömään rietasteluun. Runsaasti uimassa käyvän kansalaisen raamatullinen moraali ja jumalanpelkääväisyys löyhentyvät, mikä saa aikaan vuosittain useita tuhansia avioliiton ulkopuolisia raskauksia. Koska uimarannoilla on usein paljon lapsia, ovat ne kaiken muun pahan lisäksi myös varsinaisia pedofiilien paratiiseja.

Laatimani kansalaisadressin allekirjoittajat vaativat, että Suomi ottaa askeleen kohti todellista hyvinvointiyhteiskuntaa ja kieltää uimisen terveyden- ja moraalinvastaisena toimintana.