Nyt syksyn tultua saamme taas omin silmin nähdä, kuinka Suomen kansa ei enää käytä hyväkseen jokamiehenoikeuksiaan samaan tapaan kuin ennen vanhaan. Luonnonantimet mätänevät metsiin, kun vellihousuinen nuoriso pysyttelee niiden keräämisen sijaan mieluummin kotona pelaamassa videopelejä ja syömässä ylikansallisia tuontipakastepizzoja. On sanomattakin selvää, että tämmöinen häikäilemätön sadonkorjuun laiminlyöminen aiheuttaa vuosittain suunnattomat tappiot jo nykyisellään velkaiselle tasavallallemme. 

Suomen Totalitaaridemokraattinen Puolue esittää tähän kansantaloudellisen ongelmaan ratkaisumallin, jossa nykymuotoinen jokamiehenoikeus muutetaan jokamiehenvelvollisuudeksi, joka koskee jokaista Suomessa asuvaa henkilöä. On perustettava erityinen luonnonmuonavirasto, joka määrää jokaiselle Suomen asukkaalle metsäalueen, jolla hänen on suoritettava jokamiehenvelvollisuutensa. Näin myös haja-asutusalueiden laajat satoalueet saataisiin käytyä läpi aukottomalla tarkkuudella. Jokamiehenvelvollisuuden noudattamista voitaisiin valvoa vaikkapa pistotarkastuksilla, joissa kiinni jääneet henkilöt ohjattaisiin oikeuden eteen ja asianmukaista rangaistusta kärsimään.

Jokainen järkevästi ajatteleva ihminen ymmärtää, että vaikka Totalitaaridemokraattien ehdotus kuulostaakin radikaalilta, on vapaaehtoistoimintojen muuttaminen pakollisiksi ainoa kuviteltavissa oleva tapa palauttaa perinteinen talkoohenki Suomeen ja sitä kautta pelastaa näivettyvä kansantaloutemme. Katajaisen kansamme selkäranka on jo siinä määrin heikentynyt, että vain kunnon ryhtiliike voi sen pelastaa. Pyydänkin täten jokaista huolestunutta kansalaista äänestämään Totalitaaridemokraattien edustajaa vuoden 2011 eduskuntavaaleissa.