Koska nykyinen kansan luottamuksen pettänyt vihervasemmistolainen hallitus kaikessa röyhkeydessään julkeaa kaiken petturimaisuutensa huipennukseksi palkita oman toimintansa mojovalla palkankorotuksella, olen katsonut aiheelliseksi kertoa oman näkemykseni siitä, millaiset olosuhteet ovat mielestäni soveliaat kansanedustajan toiminnalle.

Mielestäni kansanedustajan työ on kutsumustyö, johon ei tule mennä tavoittelemaan korkeampaa elintasoa tai vaikutusvaltaa. Kansanedustajan tehtävänä on toimia kansan syvien rivien huutavana äänenä, joka järkkymättömässä isänmaanrakkaudessaan sydämensä pohjasta tuo julki kansan syvintä tahtoa. Todellinen kansanedustaja antautuu kansan tahdolle niin voimallisesti, että hän on valmis uhraamaan kaikkensa kansan vuoksi.     

Kansanedustajan elintason ehdottomaksi ylärajaksi tulee asettaa kansalaisten huonoimmin toimeen tulevan kymmenyksen elintaso. Tämä kehitysaskel vaatii välttämättä sitä, että edustajien elämä asetetaan huomattavasti nykyistä tiukempaan kontrolliin.

Edustajat tulee majoittaa parakkimaisiin asuntoloihin, joista puuttuvat kaikenmoiset nykyajan mukavuudet kuten sähkövalo, juokseva vesi ja keskuslämmitys. Edustajakohtainen asuinpinta-ala tulee määrätä korkeintaan kolmeksi neliömetriksi. Kaikki edustajien hallussa olevat käyttöesineet ovat yhteisiä, ja kaiken vähänkin arvokkaamman yksityisomaisuuden hallussapito edustaja-aikana tulee kieltää jyrkästi.

Toimeentulonsa kansanedustajat joutuvat perustamaan kansalaisilta saamiinsa almuihin, jotka voivat olla esimerkiksi ruokaa tai pieniä rahasummia. Näin varmistetaan se, että kansanedustaja tekee niin hyviä ja viisaita päätöksiä, että hän kehtaa niiden jälkeen näyttäytyä kansalaisten keskuudessa kerjäämässä ansaitsemansa palkkion. Mikäli edustaja ei pysty saamaan kansalaisilta kokoon riittävästi almuja pysyäkseen hengissä, on hänen erottava.

Epäpätevän kansanedustajan eroamisprosessiin kuuluu olennaisena osana jalkapuu, johon edustajan on oltava kytkettynä vähintään viikon ajan jokaisena arkipäivänä kello 8-23. Jalkapuu tulee sijoittaa näkyvälle paikalle eduskuntatalon edustalle, ja jokaisella kansalaisella on oltava oikeus ja velvollisuus syljeksiä siihen kytketyn kansanedustajan päälle.

Ehdotukseni saattaa kuulostaa radikaalilta, mutta mielestäni se on ainoa kuviteltavissa oleva tapa pelastaa rappioitumassa oleva suomalainen demokratia.

Olen laatinut ehdotuksestani myös kansalaisadressin, joka on allekirjoitettavissa Internet-osoitteessa http://www.adressit.com/kansanedustusolosuhteet .